Jeg har skrevet om både Apple Arcade og Apple TV+ før, på denne bloggen. Nå faller de siste brikkene på plass. Apple Arcade kom 19.september, til iOS – iPhone og TVOS – Apple TV. Full spillkatalog og teknisk versjon, kom 30.september til disse enhetene. I oktober 2019, kom også Apple Arcade til Mac.

Viser Apple Arcade på MacOS.

Bildebeskrivelse: Viser Apple Arcade på MacOS.

Du trenger bare abonnere en gang. Tjenesten er koblet opp med iCloud, så den husker der du sluttet å spille sist uavhenig av hvilken enhet du spiller på. Apple Arcade er et spill abonnement, som er utviklet av Apple. For 59 NOK (4.99$) kan du spille så mye du vil. Her er et par bilder fra noen spill:

Det spillet jeg har brukt mest tid på, er et spill som heter Assemble with Care:

Det er en fantastisk interaktiv historie, som fenger både barn og voksne. Her er min omtale av spillet, som også havnet på App Store:

This game has a fantastic interactive story, that encourages you to play longer than expected. It is also fun to see how you repair your things, instead of buying a new one. The game itself is also good to play, for those who need accessibility settings. Mostly because of the high contrast level in this game.

– Ingeborg Tande Johnsen 

Her kan du se et klipp fra spillet – Trykk på play knappen for mobilvisning:

Embedded fra Youtube kanal.

Hvis du står veldig fast, kan du se walkthrough, men prøv selv først. Alle spill på Apple Arcade har foreløpig engelsk, som hovedspråk. Planen er at de skal kunne tilby flere språk etterhvert. Det samme gjelder for Apple TV+.

Accessibility profiler – ta trappen hvis du kan

Ja, Apple har også her tenkt på de med spesielle behov. I alt fra synstolking (spesielt viktig på Apple TV+), til god kontrast. Som nevnt i tidligere innlegg, har Apple Arcade teamet laget egne innstillinger for oss med spesielle behov. Dette er ikke for å gjøre spillet lettere for oss, men for at vi skal spille på likefot med de andre. Du får blant annet hjelp til å bevege deg riktig, og lenger tid på en oppgave hvis du trenger det. Min bekymring er at flere kan komme til å bruke dette, som ikke trenger det. Litt på samme måte som at alle gjerne vil bruke heisen, istedenfor å ta trappen. Ta derfor trappen hvis du kan.

Nå har jeg spilt disse spillene en stund, og de fungerer best på iPhone og Mac. Skal du spille på Apple TV bør du ha en konsoll, slik jeg viser til i forrige innlegg om emne. Det kommer stadig nye spill, så du kommer ikke til å kjede deg.

Tenker du (i likhet med meg), på de som har lagd spillene å ønsker å betale litt mer, kan jeg anbefale «Old Man’s Journey» (85 NOK), og «Life is Strange» – serien. Begge handler på hver sin måte om livets valg, og hvordan det påvirker oss. Jeg har spillt ferdig begge, og de fungerer fint med tanke på spesielle behov. (Lyn og lyd kan skrus av). Noe sier meg at disse spillene kommer til å havne på streaming etterhvert, da det ser ut til å være fremtidens plattform å spille spill på.

Apple TV+ kom 1.november 2019

Siden sist jeg skrev om Apple TV+ har tjenesten kommet, og det koster 59 NOK (4.99$). Da er også 4K inkludert. Her er et utvalg serier:

Trykk på play for mobilvisning.

Kilde: Apple TV+. Embedded fra YouTube kanal.

Kilde: Apple TV+. Embedded fra YouTube kanal.

Det er også en serie som lærer barn å kode – som heter «Helpsters». De lærer grunnstrukturen i koding indirekte, ved å løse diverse oppgaver:

Kilde: Apple TV+. Embedded fra YouTube kanal.

På tide å runde av

Med alle de nye tjenestene fra Apple som er kommet dette siste året: Oppgradering av Apple Music, Apple News+, samt nå også Apple TV+ og Apple Arcade – kan du få alt det du trenger hos en og samme leverandør. For oss som er glad i helhetlig opplevelser er det bra, men jeg skjønner de som mener at Apple tar opp mye av hverdagen din. Etter min mening hverken kan eller bør digitaliseringen stoppes, men vi kan gjøre den så brukervennlig som mulig underveis.

Lyst på enda mer?

Jeg har laget en spilleliste med 100 videoer, fra forskjellige aktører som viser hva som gir meg inspirasjon. Dette er aktører som i likhet med meg bruker mye tid på å gi godt innhold, så gi de en «tommel opp» hvis du ser noe du liker. Her får du også svaret på hvordan det går, i noen av spillene jeg har nevnt.