Denne artikkelen ble først publisert 8.mai 2019. Sist oppdatert 30.januar 2020.

Hva er egentlig streamingtjenester? Det er en tjeneste som overfører digitalt mediainnhold via nettet. Fritt gjenfortalt fra: Hagen, Anja Nylund. (2017, 12. juli). strømmetjenester. I Store norske leksikon. Hentet 18. juni 2019.

Jeg har vært så heldig å få teste den nye Apple TV appen. Den samler alle streamingtjenestene dine til en, så å si. Nå skal du få vite litt mer om hva den kan gjøre, og hva den har å si for meg. I tillegg til litt om Apple TV+ og Disney+ på Apple TV.

For en god stund tilbake skrev jeg at Apple skreddersyr TV din. Nå har de tatt et steg nærmere mot å få oss til å se TV på en helt ny måte.

Her ser du bilder av funksjoner:

Mobilversjon
Mobilversjon

Her en en video som viser interaktive funksjoner som automatisk trailer, og få bladd i innhold fra venstre til høyre:

Som interaksjonsdesigner må jeg si at her har de gjort en skikkelig ryddejobb. De har også gjort det enklere å søke og få tilgang til innhold gjennom kanaler. Med andre ord, streamingtjenester. Etterhvert skal du også kunne få innhold fra din TV distributør. Nå er alt samlet i ett, på en konto. Du får også alt på en regning.

Totalprisen for Netflix, HBO, TV 2 Sumo, Dplay, Viaplay og Disney+ ligger nå på ca.700 NOK i måneden. I snitt – litt avhengig av hvilket abonnement du har. (Tallet er tatt fra min egen utskrift). Apple Music på 99 NOK er en annen type tjeneste, og er derfor ikke tatt med. Er det verdt det? Mange syns dette er dyrt, men hvis man tenker på alle de kanalene man betalte for med parabol – som man ikke så på, er det ikke så ille. Nå kan man også dele med flere. Snart vil Apple komme med egne profiler, så man også kan dele på device (enhet), ikke bare konto. Du kan selv si opp en eller flere streamingtjenester på dagen. Det blir også endring i NRK. Siste lisens regning kommer nå i juni, og deretter betaler man for NRK gjennom Skattemeldingen (Selvangivelsen).

Apple TV+

Apple TV+ har det blitt skrevet mye om, og mange blander sammen den nye TV appen med TV+. TV+ er Apple sin egen streamingtjeneste. Den kommer i høst (fra september – november 2019):

Her får dere videoer med forklaring. Trykk på CC knappen for å få tekst:

Kilde: CBC News og Digital Trends. Embedded fra Youtube.

Prisen får du i dette innlegget.

Disney+ på Apple TV:

Disney lanserer også sin egen streamingtjeneste i november. Den kommer til Norge tidlig i 2020 (i sommer):

Kilde: ABC News – Embedded fra Youtube.

Prisen for Disney+ er 65 NOK i måneden (6.99$). Da får du tilgang til alt fra Disney, Pixar, Marvel og National Geographic blant annet. Disney+ kommer til Norge sommeren 2020. Bilder kommer.

Tid for å oppsummere

For meg er det mye lettere å finne det jeg vil se, når jeg vil se det. Jeg kan også styre alt av innhold selv – uten hjelp. Du kan også styre hva du vil se når – til en bestemt tid. Dette er definitivt en mer brukervennlig måte å se TV på.