Sonos One, Apple Siri og Google Home Mini lever sammen, men hvordan?

Nå har jeg fått Google Home Mini i hus! Det ble denne, sammen med Sonos One, som jeg har skrevet om tidligere. Jeg veldig fornøyd! Apple sin «Siri», er heller ikke glemt – den har jeg på telefon.

Så hva kan denne gjøre? Her er noen bilder, og en demonstrasjon:

Demonstasjon av Google Home Mini

Bruker du mobil, så se her! 

Som dere ser kan den mye av det samme som «Siri», men den forstår mye mer hva du sier, og kan holde samtalen gående. Google Home Mini kostet også bare 590 kr, mot (ca) 3843 kr, som Apple HomePod koster. Selv med Sonos One, sparer du 1353 kr, da Sonos One koster 1900 kr. Apple HomePod har heller ikke mulighet for å bygge på med ekstra funksjoner, slik som Google Home Mini kan. Blant annet at du kan koble handlelista di via Bluetooth, og få den inn i Meny appen, og handle derfra.

Du slipper å bruke telefon. Med stemmen kan du:

 • Be om dagens vær eller været for resten av uka
 • Sette timer
 • Google
 • Fortelle en vits
 • Få oversikt over kalender og resten av dagen din
 • Minne deg på ting, og handle med mer. Handle gjør du foreløpig via Bluetooth via telefon.

Jeg har valgt å ha min på engelsk, fordi det føles mer naturlig. Du kan også velge den stemmen du selv ønsker, fra begge kjønn. På norsk er den dessverre mer mekanisk, og den her bare en stemme. Dette går seg nok til etterhvert, men for øyeblikket får du mest hjelp på engelsk. Skal du spørre om norsk innhold, vil jeg anbefale å ha på norsk, for å få korrekt uttale. Unntaket er nyheter, de går av seg selv uansett broadcast – du må bare velge hvilken nyhetskilde du foretrekker. For å velge norske nyheter går du til «assistent tag» i Google Home appen, også velger du nyheter og deretter kan du velge mellom nyheter fra NRK, TV2 Nyhetskanalen, P4, og Radio Norge. Ønsker du å switche mellom disse kan du si for eksempel: «Hey, Google switch to NRK», også var det gjort.

Nå begynner dette å bli veldig nyttig og hjelpsomt, spesielt med tanke på universell utforming! Nå mens jeg skriver spurte jeg når Google (firma) ble opprettet, og svaret ble 4.september 1998. Noe som stemmer!  

Og for de som lurer – «Siri» ble ikke sjalu, og venter pent på tur.

Hvordan koble Google Home og Sonos One sammen

Konfigurer med Google Home. Da kan du starte og stoppe Sonos, og skifte spor. Eller så kan du koble med Bluetooth, og styre med Google Home direkte fra telefon.

Nå kan du også høre på lydbøker direkte – bare si «Hey Google, play Audiobook». Du må først kjøpe på Google Play. Da starter den der du sluttet, og du kan også skifte spor, og få info.  For å bruke Sonos her, må du bruke mobilen som et speil:

 1.  Kjøp ønsket lydbok på Google Play Books
 2. Spill av i noen sekunder også si «Hey, Google, play audiobook» også spiller den på Google Home fra nå av.
 3.  Gå til AirPlay og finn din Sonos One
 4. Da sendes lyden til den. Men! Du kan fremdeles bruke Google Home til å få info om boka, og skifte kapittel.

 Torstein Bugge Høverstad (han som oversatte Harry Potter), kan lese på Sonos One, og stopper høflig når jeg snakker til Google Home Mini. Det kaller jeg en smule magisk! Jeg trenger heller ikke sitte ved skrivebordet, alt jeg trenger å si er «Hey, Google»!

Nå er Google Assistant blitt integrert i Sonos, så nå har du to i ett.

Nå kan du også sende TV lyden til Google Home. Du trenger bare parre den med Bluetooth. Den er ikke like god som Sonos, men gir en mer personlig TV opplevelse som ikke oppleves som så masete. Til vanlig TV vil jeg anbefale Google Home Mini, men til store sports opplevelser og film opplevelser, er Sonos avgjort best.    

Spør om alt mellom himmel og jord

Det er en helt annen måte å google på – du kan spørre om alt mellom himmel og jord. Lytt her:

De vanlige assistentene mine, ønsker den velkommen så lenge de ikke blir arbeidsledig. Det er heldigvis en god stund til. Menneskelig kontakt går aldri ut på dato, men det er absolutt et tilskudd! Velkommen skal du være.

2 thoughts on “Sonos One, Apple Siri og Google Home Mini lever sammen

 1. Hei. Jeg har hatt Sonos i flere år og har nettopp anskaffet meg Goggle home mini. Prøvde å sette opp koplinga mot Sonos via yonomi, men sonos starter ikke å spille. Når jeg aktiverer dette fra yonomi app så funker det, noen tips ?

  1. Hei Geir!

   Nå har dette blitt litt enklere:
   Nå kan du også høre på lydbøker direkte – bare si «Hey Google, play Audiobook». Du må først kjøpe på Google Play. Da starter den der du sluttet, og du kan også skifte spor, og få info. For å bruke Sonos her, må du bruke mobilen som et speil:

   Kjøp ønsket lydbok på Google Play Books
   Spill av i noen sekunder også si «Hey, Google, play audiobook» også spiller den på Google Home fra nå av.
   Gå til AirPlay og finn din Sonos One eller en annen AirPlay høyttaler.
   Da sendes lyden til den. Men! Du kan fremdeles bruke Google Home til å få info om boka, og skifte kapittel.

   Det samme gjelder for musikk. God fornøyelse!

Comments are closed.