Da jeg var hos Halogen i 2016 på besøk, fikk jeg spørsmålet «Hva tror du blir det neste når det gjelder universell utforming?» Jeg svarte at jeg trodde det ville være noe innen VR (Virtual Reality) og innen helsevesenet. Etter at jeg var ferdig der, begynte jeg å tenke på dette. Hva blir det neste? Jeg vil heller omformulere spørsmålet: Hva blir det nye innen teknologi?

Man skal være forsiktig med å spå, men jeg kom over et interessant tilfelle: Buddy! Se denne videoen – varer i 7 minutter. Trenger du teksting? Trykk på symbolet som viser CC, i høyre hjørnet.

Her skal vi tro reklamen for en gangs skyld. Det virker litt for godt til å være sant, men det er en god pekepinn på hva som kan være mulig med dagens teknologi. Derfor tar jeg det med. Når det er sagt kan Buddy være et fint hjelpemiddel for funksjonshemmede som meg selv.

En annen ting er dagligvare som kommer mer og mer. Kolonial er tidligere nevnt i denne bloggen, og fungerer helt fint.

Hverdagen blir enklere, så lenge den ikke erstatter menneskelig kontakt. Min konklusjon er at hva som blir det neste er opp til oss, (den kreative bransjen) så lenge sunn fornuft blandes med fantasiens grenser. Det er et luksusproblem vi bare blir nødt til å løse. Dette er mye av grunnen til at jeg ble interaksjonsdesigner, jeg gleder meg til å se hvilke problemer vi støter på.

Her er en video som iallfall minte meg på nettopp det. Varer i 17 minutter. Trenger du teksting? Trykk på symbolet som viser tekst.
 

Se hva Apple gjør i sine prosjekter når det universell utforming. Dette viser en gang for alle at universell utforming er noe alle bør satse på! Denne bloggposten er skrevet på frivillig basis i samarbeid med Halogen, før jeg ble fast ansatt i Halogen i 2017.