Det siste året har jeg tatt en rekke kurs (i tillegg til primær utdannelsen min) og vært på en del konferanser. Dette er innen de store paraplyene: Interaksjonsdesign, tjenestedesign og universell utforming. Det har vært et hardt, krevende og spennende år. Denne bloggen er blant annet et resultat av disse kursene som tidligere nevnt. En ting er faget, men det viktigste jeg har lært er å finne min plass i bransjen. Det er plass til alle (i utgangspunktet) men når man kommer til et vist nivå, må man ha spisskompetanse. Du må også være villig til å forsake en god del, blant annet at det og ha fri i helgene og i ferier er luksus – nyt derfor hver frihelg og ferie. Du må også ha mennesker rundt deg som forstår hvorfor du gjør dette. Min grunn er å få være med å påvirke dagens samfunn, rent teknologisk. Er det verdt det? Selvfølgelig!

Det nærmeste jeg kan sammenligne for utenforstående er idrett. En idrettsutøver må også trene for å nå sine mål. Om det er jul eller 18.mai har ikke så mye å si. Priser har jeg ikke tenkt på, det er ikke derfor jeg gjør dette. Det finnes mange andre som gjør akkurat det samme som meg, men jeg har vært heldig. Svært heldig. Jeg har siden jeg sluttet på skolen fått lov til å lære av mange flinke i bransjen, og de har utrolig nok hørt på meg når jeg har kommet med tilbakemeldinger. Det er jeg glad og takknemlig for.

Det koster – Både økonomisk, men også i blod svette og noen få tårer. Det er de siste 10%. Jeg har lært at det er det som skiller de flinke fra de gode. De øvre 90% har jeg storkost meg!

Her er noe av det jeg har lært det siste året:

  • Hvordan skrive for nett
  • Hva er en god brukertest?
  • Er universell utforming for alle?
  • Hvordan lage en et godt konsept og en god webstrategi
  • Hvordan man skal presentere seg i en profesjonell sammenheng
  • Hvem er jeg i et kreativt team og hvordan kan jeg passe inn i ulike team?
  • Hva ønsker jeg å oppnå i en bransje med knivskarp konkurranse?

Konklusjonen: Interaksjonsdesign, tjenestedesign og universell utforming er slik jeg ser det dagens samfunn. Sliter du med motivasjonen? Tenk at en liten brikke, kan gjøre en forskjell!