Da vi var små, lagde jeg plakater til søsknene mine i forhold til hygiene for teknologi. Vi har alle vært bort i dette:

  • Vi husker ikke passordet
  • Vi glemmer og organisere filer
  • Backup blir ikke tatt
  • Samarbeid krever tid

Senest i forrige uke fikk jeg spørsmål om dette, både fra kolleger og familiemedlemmer. Derfor tenkte jeg at jeg kunne lage en ny, som du kan bruke som du vil:

Hygiene plakat for teknologi

(Alle bilder er kjøpt hos Adobe Stock)

Denne plakaten er laget med Sketch 3 som jeg virkelig anbefaler! Jeg er ingen grafisk designer, og har store problemer med blant annet størrelsesforhold og proposjoner. Sketch 3 hjelper meg å finne (den faktiske) midten og gjør det mindre skeivt med hjelpelinjer som ikke vil flytte på seg. Det er ikke dermed sagt at plakaten er perfekt eller at mine problemer forsvinner med et slikt program, men det blir bedre.

Så til selve plakaten – den viser de hverdagsproblemene jeg ser med teknologi:

  • Passord huskeregel
  • Organisering av filer
  • Viktigheten av samarbeid
  • Glemmer å ta backup

Håper plakaten vil komme til nytte og fungere som en fin huskelapp. Forhåpentlig vil dette gå automatisk etterhvert – Lykke til!