Hva er egentlig streamingtjenester? Det er en tjeneste som overfører digitalt mediainnhold via nettet. Fritt gjenfortalt fra: Hagen, Anja Nylund. (2017, 12. juli). strømmetjenester. I Store norske leksikon. Hentet 18. juni 2019.

Jeg har vært så heldig å få teste den nye Apple TV appen. Den samler alle streamingtjenestene dine til en, så å si. Nå skal du få vite litt mer om hva den kan gjøre, og hva den har å si for meg. I tillegg til litt om Apple TV+ og Disney+.

For en god stund tilbake skrev jeg at Apple skreddersyr TV din. Nå har de tatt et steg nærmere mot å få oss til å se TV på en helt ny måte.

Her ser du bilder av funksjoner:

Mobil
Mobil

Som interaksjonsdesigner må jeg si at her har de gjort en skikkelig ryddejobb. De har også gjort det enklere å søke og få tilgang til innhold gjennom såkalte channels. Eller streamingtjenester, om du vil. Nå er alt samlet i ett, på en konto. Du får også alt på en regning.

Ny oppdatering kom i juni 2020, med egen Kids mode og Skjermtid på Apple TV. Apple TV appen, finnes nå også i Dark Mode.

Er det verdt det? Mange syns dette er dyrt, men hvis man tenker på alle de kanalene man betalte for med kabel tv – som man ikke så på, er det ikke så ille. Nå kan man også dele med flere. Apple har kommet med egne profiler, så man også kan dele på device (enhet), ikke bare konto. Du kan selv si opp en eller flere streamingtjenester på dagen. Det har også skjedd endringer i NRK. Nå betaler man NRK, gjennom skattemeldingen. NRK TV er en en veldig bra streamingtjeneste, som har veldig godt fokus på universell utforming.

Apple TV+

Apple TV+ har det blitt skrevet mye om, og mange blander sammen den nye TV appen med Apple TV+. Apple TV+ er Apple sin egen streamingtjeneste. Den ble lansert i Norge 1.november 2019 og koster 59 NOK i måneden, eller 599 NOK i året.

Her får dere videoer med forklaring. Trykk på CC knappen for å få tekst:

Kilde: CBC News og Digital Trends. Embedded fra Youtube.

Disney+

Disney lanserte også sin egen streamingtjeneste i USA 12.november 2019. Norge har nå også glede av dette:

Kilde: Disney+ Norge – Embedded fra Youtube.

Prisen for Disney+ er 69 NOK i måneden, eller 689 NOK i året. Da får du tilgang til alt fra Disney, Pixar, Marvel og National Geographic. Med veldig god lyd, og 4K kvalitet der det er mulig.

Innhold kan variere. Disney+ ble lansert i Europa den 24.mars 2020, og kom til Norge den 15.september 2020. Her er noen bilder fra dagen:

Disney+ på Apple TV 4K
Disney+ på Apple TV 4K
Disney+ iPhone
Disney+ iPhone
Meg i Disney genser
Meg i Disney genser

Nå lanseres Disney+ Star i Norge. Det er Disney sitt svar til Europa på den amerikanske streamingtjenesten HULU. Star vil bli en integrert del av Disney+. Disney+ Star lanseres 23.februar 2021. Følg Disney+ Star for oppdatert info, og gjerne på Instagram.

Embeded fra min egen YouTube kanal.

Vil du bygge ditt eget streaming bibliotek? JustWatch appen og Playpilot Norge er tilgjengelig for alle, uansett plattform. Per nå har jeg litt over 270 titler i mitt bibliotek av film og TV serier over flere år. De er veldig praktiske, og gjør det lett å holde oversikt – også på farten. Og husk: Det går an å se en film eller TV serie flere ganger. Jeg gjør det ofte. God samling!

Tid for å oppsummere

For meg er det mye lettere å finne det jeg vil se, når jeg vil se det. Jeg kan også styre alt av innhold selv – uten hjelp. Du kan også styre hva du vil se når – til en bestemt tid. Dette er en mer brukervennlig måte å få med seg det innholdet, som passer akkurat for deg.