Denne bloggen er et resultat av et ønske fra bransjen, men også en måte å forklare hvordan jeg jobber og tenker når det kommer til Interaksjonsdesign. Dette er en fagblogg med en subjektiv synsvinkel, med andre ord min egen.

Jeg ber om forståelse for at jeg ikke er journalist og er heller ikke den beste til å uttrykke meg i bloggform. Men her er et forsøk:

Når jeg jobber med interaksjonsdesign, jobber jeg med strategi, konseptutvikling for web og universell utforming. I løpet av den tiden som er godt siden jeg ble en del av bransjen, har jeg vært så heldig å få lære av flere som virkelig kan faget. Ingen nevnt, ingen glemt, men her er noen leveregler jeg etter beste evne prøver å  følge:

Når du får et nytt case, gjør nok research på kunden slik at du kan forklare både ekspertbrukere og «mannen i gata» hva du skal lage.

Sett av nok tid – Lag en progresjonsplan og hold deg til den. Hvis du har en klokke med timer, så er det et veldig fint verktøy. Da får du en effektiv økt. På den nye Apple Watch kan man til og med se hvor mye tid du har til gode ut i fra den planen som var satt opp i utgangspunktet. Hvis det står at man skal jobbe til f.eks. kl. 19 så må man det, for å bli ferdig med prosjektet. Det finnes også verktøy som lar deg dele din prosjektplan, med dine kolleger og dine nærmeste, slik at de vet når du har fri. NB! Det er lurt hvis tidspunktene du har fri står i planen. På den måten får man forståelse både fra kolleger og dine nærmeste i travle perioder.

Se på hva brukerne faktisk har behov for – det er ikke alltid det kunden tror. (det er derfor de spør oss). Dette gjelder spesielt for universell utforming.

Skriv informasjonsarkitekturen/strategien slik at den har nok faglig tyngde, men også slik at utvikleren og designeren forstår hva kunden/brukeren har behov for. Her er en skal/bør liste være et tips.

Husk å ha det gøy! – Dette siste kan virke litt rart, men i noen perioder opplever jeg at det kan være utrolig vanskelig å huske hvorfor jeg gjør dette. Svaret på dette er for meg ganske enkelt – Jeg gjør dette fordi det er det morsomste jeg vet, og av og til gjør vi mennesker hverdag enklere!