Nå har det kommet et nytt kapittel i TV historien. Apple sin TV app. Det er en tjeneste som samler alle streaming tjenestene dine i en. TV – en din er dermed klar for å bli skreddersydd:

Sømløse funksjoner:

Når du går inn i appen får du et utvalg av hva den tror du ønsker å se. Etterhvert som du ser korrigeres innholdet etter din smak. På denne måten får du alltid det du vil se, og ikke det TV 2, eller Viaplay vil at du skal se. Det tar tid å sette dette opp. Spesielt når man har motoriske vansker. Jeg brukte fire timer i går. Det hører med til historien at jeg også er konseptdesigner, og dermed tester hver funksjon med de brillene på. Da tar det også lenger tid. Søk er nesten overfladisk hvis man har vært flink til å bruke «Siri». Denne appen inneholder også en form for kunstig intelligens, og «Siri» og denne appen lærer av hverandre. Tek.no har skrevet en veldig bra artikkel om denne appens funksjoner. Når det gjelder Netflix brukes appen som en snarvei. Jeg skal prøve å forklare dette trinn for trinn:

  1. Gå ınn i TV appen
  2. Søk på for eksempel Designated Survivor – som forøvrig er en veldig bra Netflix serie: (Trykk på CC for tekst).

   3.Velg den episoden du vil se, Netflix åpner seg – og dramatikken kan begynne.

Disse appene er ikke  integrert i appen slik som de andre appene. Det finnes imidlertid måter å jobbe seg rundt dette på, som vist over.

Nå blir de fleste filmer og TV – serier publisert en uke etter at de har gått på kino eller original kanal. Det er ikke lenge siden vi måtte vente et halvt år. Bakdelen er selvfølgelig at butikker som Platekompaniet mister kunder. De går også i gratis oppgradering av 4K.

Nok om funksjoner. Jeg har sett mer på hvordan dette forandrer vår TV hverdag.

Se hva du vil, når du vil – har fått en helt annen betydning i vår hverdag – Ingeborg Tande Johnsen

Se for deg at du står opp kl 06. Du klær på deg, tar deg en kopp kaffe og du setter på God Morgen Norge slik du gjør hver dag. Men så oppdager du plutselig en dag at TV – en din har gjort dette for deg. Dette er den TV hverdagen vi står ovenfor nå. Vi kan  planlegge TV hverdagen vår på en helt ny måte. For eksempel: Onsdag kl 14 vil jeg se Modern Family, kl 21 vil jeg se Nyhetene og kl 22 vil jeg se ukens leie film på iTunes Movies. Du trenger ikke engang være hjemme for å se. Dette fungerer utmerket også på mobile enheter.

Barna kommer til å bli firkanta i øya tenker du sikkert. SF Kids sin app har løst dette på en veldig fin måte. Når du som forelder mener at barnet ditt har fått nok, kommer det opp en dør, og når den lukkes av figuren er appen stengt. Dette kan gjøres med tids kontroll:

SF Kids app - illustrasjon av tidskontroll

Men vent nå litt… Skrev jeg ikke nylig at Get sin app var ny hverdagsmagi? Det er den også, men Get tar for seg bare sitt eget innhold. Her får du innhold fra alle. Nå får du også med NRK innhold! Gjør det samme som med Netflix.

4K Ultra VS HD

Nå har jeg også kjøpt meg en LG 4K Ultra TV. Dette er 4K sammenlignet med HD:

Sammenligning HD og 4K Ultra

Jeg kjøpte også en Apple TV 4K HDR.  Dette gir en unik filmopplevelse. Du føler at du ved siden av skuespilleren, og blir med på reisen på en helt ny måte! Vi så blant annet James Bond – Spectre i 4K: (Trykk på CC for tekst).

Apple har allerede 50 filmer i 4K og de du har kjøpt oppgraderes automatisk uten kostnad når de blir tilgjengelige! Netflix og HBO har begynt å vise 4K. I mars kommer Designated Survivor, Grey’s Anatomy sesong 14 og Sex and the City i 4K for å nevne noe. TV2 og TV Norge satser også på 4K. Husk at alt fra OL i Sør – Korea vil være tilgjengelig hos Get og RiksTV sin app. (Man kan søke opp på Apple TV App). TV sendingene går live om natta pga tidsforskjell, så hvis man vil bevare spenningen anbefaler jeg å ikke sjekke nett aviser. Hvis du ikke vil sitte oppe da.

For å runde av dette innlegget vil jeg si at det skal mye til for å forbause oss nå, men vi har heldigvis igjen evnen å bli positivt overrasket. Slik som de ble de som opplevde da TV-en kom til Norge i 1960 – årene, og ble allemannseie.