I over et år har jeg prøvd å få til en video serie for å forklare hvorfor det skal satses på universell utforming. Nå kan jeg endelig vise frem et resultat jeg er virkelig stolt av:

       Bruker du mobil, så se her!

Denne videoen er laget for å minne de som jobber med universell utforming følgende:

 • At universell utforming handler om mennesker og ikke penger
 • Universell utforming skal være med i prosessen fra start til slutt
 • Man kan leke seg med universell utforming – det er denne videoen et bevis på.

Dere lurer sikkert på hvordan jeg fikk dette til. Vel, det har som sagt tatt lang tid, men det jeg gjorde var i korte trekk følgende:

 • Satte sammen en realistisk histore
 • Gjorde research
 • Så på hvilke muligheter jeg hadde

Dette siste tok lengst tid. Det er mange som lager profesjonelle videoer, men det er dyrt. Hvis du er et firma vil jeg anbefale deg å bruke disse. Jeg har lært mye av de og har den største respekt for de etter året som er gått. Hvis du derimot er en privatperson slik som meg, vil jeg anbefale å bruke Biteable. Det er de jeg har brukt her. De hjelper deg å gi liv til historien din, men resten må du gjøre selv. Dette koster også penger – hvis du skal eie videoene dine slik jeg gjør, men det er et rimelig alternativ + at du har full kontroll. Det koster 99$ dvs. ca 1000 NOK i året. Det du betaler for da, er et sted som gir idéene dine liv, og tar vare på de i form av hosting.

Se hele serien! Vil du vite mer om denne serien? Riktig god fornøyelse!

2 thoughts on “Video som virkemiddel

 1. Veldig fin animasjonsvideo – og et viktig budskap. Digitale flater og brukeropplevelser bør kunne tilpasses slik at de kan brukes av alle 🙂

  1. Hei Matias!
   Takk for hyggelig kommentar – spesielt fra dere som lager slike videoer profesjonelt. Nå i det siste har jeg også begynt å bruke denne: https://www.videoscribe.co/en/ sammen med https://biteable.com/. Her kan du se flere videoer jeg har laget, hvis du har lyst til det: https://vimeo.com/user48245730. 🙂 Det er viktig å presisere er at jeg bruker dette, kun for å formidle faget mitt – i tillegg til tekst. Så da er det ekstra hyggelig at budskapet kommer frem – for du har rett; det er både viktig og nødvendig for en del – meg selv inkludert. Ha en fin dag videre! 🙂

Comments are closed.