Vi har lenge lett etter ting som kan gjøre hverdagen vår enklere, også når det gjelder å skrive. Jeg trenger skrivestøtte, men bare litt. Hjelpemidlene man kan søke på, er ofte avanserte og til god hjelp for de de som trenger de. Etter min smak er de for avanserte. Derfor prøvde jeg (sammen med andre) å finne en egen løsning. Skrivehjelp når man detter mellom to stoler:

Steg 1:  Oppdatering av Microsoft Office 2016, eller 365 som det også nå heter. Jeg har ikke oppdatert siden 2011. Nå finnes ordentlig autokorrektur, og man kan legge til ord man bruker ofte.

Oppskrift på hvordan du skal aktivere autokorrektur og stavekontroll. Hvis du følger denne oppskriften, fungerer det også i nettleseren din (Safari, Chrome og Opera) og i diktering.

Steg 2:   Ordnett – Norsk ordbok – Her kan du samarbeide med den nye versjonen med Word, (derfor den måtte oppdateres) slik at den kommer med ord forslag mens du skriver. Man bruker OPP og NED pil og ENTER for å lime inn i Word. Den fungerer også i Google Docs eller andre programmer du bruker for å samarbeide med andre.

Steg 3: Diktering – Diktering er integrert i alle Apples OS, og nå fungerer den bra på norsk. Man kan selv bestemme hvilken tast man vil bruke, for å diktere. Man må bruke tid for å lære den opp, men når man har brukt en stund vil det fungere fint. Hele dette avsnittet, er skrevet med diktering. Man trykker på ferdig, når man er ferdig med å diktere. For å aktivere diktering, går man på systemvalg og klikker deretter på «tale og diktering».

De hjelpemidlene man kan søke på gjør også dette, men de har også mye funksjonalitet som jeg ikke trenger, blant annet tekst til tale. De kan fort hjelpe mer enn de må, men de er som sagt greie å ha når man trenger det. Nå har dere min oppskrift på problemet. Kanskje vil også dette føre til at jeg kan skrive lange tekster uten å bli så sliten. Noe jeg nå kan skrive under på, at det har blitt.

Skrivehjelp med stemme, og til mobil

Nå kan du også få skrivehjelp med stemmen. Du kan også få ordforslag med Gbord. Her er en demonstrasjon:

Som dere ser får dere ordforslag, og du kan bruke samme emoji tastatur som Apple har. Dette gjør det mye enklere å skrive! Dette er en hånd som hjelper, og som ikke blir for overivrig!