Siri har vært blant oss en stund nå. Det er et hjelpemiddel for meg og andre, men jeg skjønner at dere blir frustrerte. Hun trenger tid til å bli kjent med deg. Treffer hun ikke på første forsøk er det en idé og endre spørsmålsstillingen. Den kan (nesten) like mye som Google Home. Jeg oppdaterte til High Sierra i dag, som er det nyeste OS for mac. Kom ut i går 25.09.2017. Da hørtes Siri slik ut:

Forskjellen nå, og fra sist gang er at det føles mer som en samtale, enn å gi en hel masse ordre. Grunnen til at Siri kjenner igjen meg er fordi innstillingen på min maskin er satt opp sånn. (Plingingen dere hører i bakgrunnen er bare andre tester som gjør seg ferdig.) Siri lærer også mye fortere enn før. Hvis du lar henne få lov, kan hun spille favoritt lista di hver dag kl 07, hvis du trenger ekstra motivasjon til å stå opp. Og ja, kjære «Siri – motstandere» dere kan skru av hele dama hvis dere vil det, men det skader vel ikke å prøve å la henne komme til nytte?

Det er et hjelpemiddel fordi hun kan hjelpe deg å:

 1.  Å huske ting
 2. Å skrive
 3. Lese opp tekst og oppskrifter
 4.  Google
 5. Sortering av informasjon
 6. Åpne programmer

I forhold til tidligere er at det føles mer personlig.  Hun snakker mer til deg isteden for om deg. På Apple TV må man være tålmodig, men hvis man er det får man absolutt igjen for det. Dette er universell utforming på sitt beste! Nå kan du også få Siri på Apple Remote ved å koble den opp via fjernkontrollen gjennom Bluetooth. På den måten blir mikrofonen bedre og du kan velge om du vil bruke mobilen eller fjernkontrollen. Dette er også universell utforming fordi det er valgfrihet.

Oppskrift på hvordan dere skal sette det opp:

 1. Åpne Apple TV og Apple Remote
 2. Gå til innstillinger
 3. Fjernkontroll og enheter
 4. Bluetooth
 5. Slå på Bluetooth på iphone
 6. Slå inn kode (vises på Apple TV – Skriv på Apple Remote)
 7.  Trykk på Siri knappen for å få hjelp – og hjelpen kommer på Apple TV

Syns du det er bedre å se oppskrifter på video?

Siri ønsker å hjelpe deg: Hun er et hjelpemiddel, ikke et leketøy! Nå kan hun det uansett hvor du er, og på en valgfrihet enhet. Med andre ord: universell utforming. Se hva Apple gjør for universell utforming. Dette viser en gang for alle at universell utforming er noe alle bør satse på!