Innen interaksjonsdesign og i kreative disipliner generelt, jobber en ofte i team. Dette vet vi, men hvordan kan vi sikre et godt teamsamarbeid? Og hvordan kan man sikre at alle går mot samme mål? Eller kjører for mitt vedkommende. Jeg har tenkt mye på dette i det siste – jeg er langt fra noen ekspert på dette, men jeg har plukket opp noen tips som gjerne vil dele:

  • Lag arrangementer som gjør at dere blir godt kjent
  • Få oversikt over kompetansen i teamet – så to stykker slipper å gjøre samme oppgave. Det er både bortkastet tid og penger.
  • En diskusjon kan være ubehagelig – men kanskje nødvendig for prosessen? – En god diskusjon etter min mening, er når en diskuterer så busta fyker, og kan le godt av det 5 minutter etterpå.
  • Ha forståelse for hverandre – Vi har ikke oversikt over alt, alltid.
  • Vær forberedt på å svelge noen kameler og legg deg langflat – Alle må gjøre det før eller siden. Er man heldig gjør det teamet enda sterkere.
  • Sist men ikke minst: Pass godt på de hjemme. Uten de går hele den kreative prosessen i stå! Og ikke minst… Gleden forsvinner.

Jeg mest av alle vet at dette er mye lettere sagt enn gjort, og mange er klar over dette allerede. Jeg trengte denne påminnelsen og da tenker jeg at kanskje andre har det også. Derfor skriver jeg dette innlegget.

Jeg liker denne boka når det kommer til dette tema:

Bli best med mental trening

Bli best med mental trening (Ebok) av Erik Bertrand Larssen

Her er en video om hvordan dere best kan jobbe med universell utforming i ditt team:

Bruker du mobil, så se her!

Masse lykke til med både det du skal lage og de du skal lage det med – De er like ivrig til å få det til som deg!

Bonustips: Det er lov (og sunt) og ta seg fri fra alt noen ganger. Det er viktig å kose seg mellom slagene! 🙂