Det er sommer og ferie… Snart. Noen skal ta ferie fra en krevende jobb hverdag (slik som jeg), andre har nettopp hatt sine siste eksamener. Det siste vi tenker på er repetisjon. Når var sist du så over fagstoff innenfor ditt fagfelt? Når var sist du lagde noe bare fordi du ville? De fleste vil sikkert svare at det er alt for lenge siden. Studenter vil sikkert protestere, med god grunn. La meg spørre dere: Når var sist du repeterte noe du ville repetere av egen interesse?

Andre igjen vil si at det ikke er noen vits å repetere fordi bransjen er konstant i endring. Jeg mener at det er nettopp derfor vi bør gjøre dette. Når jeg begynte i bransjen hadde jeg fått utlevert en verktøykasse fra skolen. Siden den gang har flere verktøy kommet til. Her er et utdrag som jeg gjerne vil dele med dere:

Bøker:

Design is a Job by Mike Monteiro

Color Accessibility by Geri Coady 

Smashing Book #5 by Vitaly Friedman 

Video:

Her får du en innføring i universell utforming:

Universell utforming from Ingeborg Tande Johnsen.

Disse foredragene er BEEK Open Fagdag 2016:

Beskrivelse av video: Albert Einstein, Nikola Tesla og Steve Jobs har til felles at de alle var over middels kreative. Men hvorfor er det så få av dem, og hva må mannen i gata gjøre for å bli mer kreativ? Denne gangen er ikke svaret «brainstorming».

Beskrivelse av video: Teamledelse-faggruppen gjør sin tolkning av teamleder-rollen. Hva er en teamleder og hvilke forventninger er knyttet til den? Hva bør en teamleder ta tak i i hverdagen, og ikke minst: Hvilke personlige egenskaper bør vedkommende ha?

Beskrivelse av video: Heidi Austlid snakker om hvordan man man kan løse offentlig digitalisering på best mulig måte.

Jeg har en fagdag en gang i uka (stort sett) der jeg går igjennom fagstoff. Jeg oppfordrer deg til å gjøre det samme en gang i løpet av sommeren! Har du ikke tid?

Lag en personlig plan. Med dette ønsker jeg dere en riktig fin sommer! Det er også viktig å ta seg fri – selv reiser jeg til New York for å samle inspirasjon og nytt pågangsmot til i august da et nytt år i bransjen står for døra! Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Les også innlegget Ressurser i en digital hverdag, for mer om samme tema.