Change by design gikk av stabelen den 9.november og det ble en festival som til de grader viste nye koblinger – som var årets tema. Her er noen bilder fra dagen:

Fra saksofon til hjerneaktivitet

Programmet hadde et spinnvind fra saksofon til hjerneaktivitet. Saksofon og opera sto Håkon Kornstad for, han lærte seg opera på en inspirasjonstur til New York i en alder av 32 år en veldig god opera sanger. Han måtte ta et ekstra nummer før folk gikk til et veldig godt tapas måltid. En guide tur i hjernen sto Balder Onarheim for. Han viste oss et produkt der du kan stimulere kreativitet ved måten du tenker på.

Miriam Begnum lærte oss og tenke på universell ux (universell utforming – brukeropplevelse). Hun har laget et verktøy som skal hjelpe oss å evaluere universell ux. Nick Leggett fra Facebook og David Kusuma fra Tupperware (begge fra USA) viste oss på hver sin måte hvordan du best kan gjennomføre en god og grundig prossess og hvordan du kan få et best mulig produkt – som kan brukes til flere bruksområder. Sist men ikke minst vår egne Bojana Petkov som snakket om hvordan designe for kritiske systemer.

Nye koblinger ble dannet til den store gullmedaljen

Nye koblinger var årets tema og det ble dannet som bare det! Det er det viktigste med Change by Design spør du meg. Det å skape nye profesjonelle relasjoner er viktig – ikke bare for å få seg en jobb, men også for å holde motivasjonen oppe i en hard bransje. Det er jeg et bevis på. I fjor hadde jeg en post it lapp lagret på maskinen hvor det sto følgende:

  1. Prøv å få de som jobber i Halogen til å forstå at vi kan få til noe sammen
  2. Ikke plag de du kjenner der, mer enn du må – snakk med noen du ikke kjenner fra før
  3.  Prøv å ikke se sliten ut.

I år sto det derimot dette:

  1.      Slett post it lappen fra i fjor – og kryss fingrene for at alle som vil det, får til punkt nr 1.

I år hadde vi gjort dette litt enklere – i år hadde vi et hjørne der vi samlet inn tips til rekruttering. Når det gjelder å snakke om seg selv til fremmede mennesker kan det være vanskelig for mange. Jeg både frivillig og ufrivillig blitt trent opp til dette gjennom min situasjon – så her er noen tips du kan ta med deg på veien:

  • Når du skal presentere deg – prioriter hva som er viktigst og LYTT til hva den andre svarer. For eksempel: «Hei! Jeg heter Ingeborg og jobber som konseptdesigner i Halogen». «Hei Ingeborg så hyggelig. Jeg så deg borte ved scenen i sted. Jeg heter Ole Martin og jobber i selskap X.» Du må bestemme ut i fra situasjon hva du ønsker å trekke ut, men hadde jeg vært på utgikk etter jobb ville jeg spurt etter hvordan jeg kan passe inn i det firma.
  • Finn dine topp 3 – finn 3 ting du er god eller gjerne litt bedre på enn alle andre. Hvis du blir usikker, lat som du er hjemme i stua di – og snakk høyt til deg selv (inne i deg) da kommer du på det.
  • Det er to regler som gjelder: Rollespill er forbudt – det er deg de får, og deg de skal bli kjent med. Og det er ikke lov å gi opp. Bruk Henriette Steenstrup metoden: Søk 7 ganger, hvis ikke det går søk en 8ende gang – in person.

Nye koblinger ble etablert, ved god mat og drikke, og koblingene har allerede gitt resultater! Gled deg til neste år – og hvis du gikk glipp av det? Vel, da vet du hva du skal til neste år. Vi ses!